Letter 1171 E

Letter 1171 E


Na een jaar verkering heeft Lineke Schokkenbroek in 1961 haar geboorteplaats Groningen verlaten om zich bij haar geliefde Ton Kocken in Utrecht te voegen.
Tijdens de ruim 60 jaar die daarop volgden heeft Lineke door haar onverschrokkenheid, unieke persoonlijkheid en met zorg voor haar omgeving een heel eigen plek in de Utrechtse samenleving ingenomen.
Op creatief en kunstzinnig gebied, in het onderwijs, op de sportclub, binnen de kerkgemeenschap, voor de gemeente en kleine ondernemers, en ook binnen haar familie heeft zij haar steentje bijgedragen, en zich zo een eigen plekje in het gedicht op de Utrechtse Oudegracht verworven.
Op nummer 1042 ligt de steen ter nagedachtenis aan haar lieve levenspartner Ton.
Samen wandelen met de kinderen, later ook met de kleinkinderen, over de singels naar de Sterrenwacht, de bloemenmarkt op het Janskerkhof, de zaterdagmarkt op Vredenburg en de lapjesmarkt in de Breedstraat…
Wij schenken deze steen als dank voor alles wat zij heeft kunnen betekenen voor Utrecht, en als dank voor alle liefde en aandacht die zij onverminderd, samen met Ton, aan ons en onze gezinnen heeft gegeven.

Tekst op de steen: Lineke 23-4-35

Bijgedragen door: Namens familie Hoekman – Kocken

Opgedragen aan: Voor onze moeder en omi Lineke

Zaterdag 4 juni 2022 tussen 13:00 en 14:00 werd de Letter gemaakt en gelegd bij Oudegracht 327
door Frank Peele van het Utrechts Steenhouwersgilde “Lettertijd”. Namens het bestuur was Dick Sijtsma aanwezig.