Lettertype

De Letter van Utrecht: Lettertype van De Letters van Utrecht

De Letter van Utrecht: Het lettertype van De Letters van Utrecht is speciaal voor dit project ontworpen door Hanneke Verheijke van Avant La Lettre. Het is een eigentijdse letter geworden, waarbij de schreven verwijzen naar de handmatige manier van steenhouwen. De driehoekige schreefjes staan niet op iedere plek waar je ze zou verwachten, er staat er maar maximaal één per letter. Zo worden de letters niet te klassiek en krijgen ze een eigenheid die speciaal bij De Letters van Utrecht hoort.

Er is bij het ontwerpen rekening gehouden met het steenhouwen. De letters zijn bijvoorbeeld op alle plaatsen even dik; ze worden dan ook overal even diep uit de stenen gehouwen en er zijn geen kwetsbare randjes of lijntjes.

Het lettertype wordt ook gebruikt in het logo en in de huisstijl van De Letters van Utrecht. Hanneke Verheike van Avant la Lettre heeft het Lettertype zoals hier gepubliceerd beschikbaar gemaakt volgens de creative commons licentie, net als de rest van deze website. De rechten voor commercieel gebruik heeft zij exclusief overgedragen aan de Stichting Letters van Utrecht, voor commercieel gebruik, bijv. op merchandize die op de Letters van Utrecht verwijst, is toestemming nodig van de Stichting Letters van Utrecht. Inkomsten uit zulke licenties zal bijdragen ooit nodige onderhoud aan in het verleden geplaatste Letters mogelijk te maken. Hartelijk dank!