Stenen

Steen voor de Letters
Steen voor de Letters

Voor de Letters van Utrecht worden na mogelijkheid de stenen gebruikt, die al in de straat liggen. Voor het begin, de eerste 648, die op 30 mei en 1 juni werden gelegd, kregen de steenhouwers van de Lettertijd nieuwe stenen van de gemeente om Letters erin te hakken. Velen ervan moesten door Gerrit Peele op maat gezaagd worden. Bij zagen en hakken is opgevallen, dat er verschillende soorten steen in de straat liggen. Al de Romeinen hebben steen geïmporteerd, omdat er in Nederland weinig stenen gevonden worden.

Een steen heeft een bijzondere geschiedenis. Letter Nr. 1 werd gehakt in een steen uit de berg waarin de 10,000 Year Clock gebouwd word, met dank aan de Long Now Foundation en Seattle Solstice. Thanks to Alexander Rose, the executive director of the Long Now Foundation, who wrote:

Letter 1 in steen van de 10000 Year Clock, dank aan de Long Now Foundation
Letter 1 in steen van de 10000 Year Clock, dank aan de Long Now Foundation

The Long Now Foundation presents this stone from the site of our 10,000 Year Clock project in the Southwest United States in our year 02012. It is our hope that future generations find us worthy ancestors.

De Long Now Foundation had eerder op hun blog over de Letters van Utrecht geschreven. De conception voor de 10,000 Year Clock concept zijn de oorsrpronkelijke inspiratie geweest voor de conception voor een stone clock die tot de Letters van Utrecht werd.

Steen voor de Letters
Steen voor de Letters