Nieuwe dichter 8 december: Vicky Francken

Aanstaande zaterdag 8 december hebben we een speciale zaterdag bij de Letters van Utrecht. Dan hakken we de eerste letter van de nieuwe dichtregels die we de komende drie jaar gaan onthullen.

We doen dit in aanwezigheid van de Utrechtse dichter Vicky Franken die de regels heeft geschreven. Zij neemt het stokje over van de Utrechtse dichter Baban Kirkuki die de afgelopen drie jaar een prachtige bijdrage aan het oneindige gedicht heeft geleverd. Traditiegetrouw hakken we de letter om 13.00 uur aan de Oude gracht ter hoogte van Café de Morgenster. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Over Vicky Francken (1989): Zij ontving voor haar tijdschriftdebuut de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Poëzie en publiceerde daarna onder meer in Tirade en Revisor. Ze studeerde vertaalwetenschap en werkt als literair vertaler uit het Frans en Engels. Ze debuteerde in 2017 met de bundel Röntgenfotomodel die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs: ‘Een dichter die het experiment niet schuwt. Muzikaal, lichtvoetig en speels.’ aldus het juryrapport. Vicky Francken is sinds 2018 lid van het Utrechtse stadsdichtersgilde en schrijft ook het poëziegeschenk voor landelijke gedichtendag in januari.

St. Letters van Utrecht
Dick Sijtsma
Michael Munker
Hanneke Verheijke
Erlijn Mulder