3 mei 14: 100ste Letter in wekelijks ritme, startsteen en gevelbord

Zaterdag 3 mei 2014 is voor de Letters een bijzondere zaterdag. Kom kijken:

  • Om 13:00 maakt Joke van Beetem bij Oudegracht 311 Letter 749 E voor Kees
  • Om 14:00 na een introductie door Ruben van Gogh van het Utrechts Dichtersgilde, onthult Harry de Keijzer van de werkgroep directe voorzieningen van de stadswerken Utrecht een ‘startsteen’ naast de Letters in de straat en Henri van Heugten van het Monumentenfonds onthuld aan de gevel van huis Oudegracht 279 een bord met uitleg over de Letters. In de straatsteen is de tekst “De Letters van Utrecht” opgelegd gehakt met een pijl die naar de eerste Letters wijst. Op het bord staat als uitleg “Dit is het begin van een gedicht zonder einde in de straten van Utrecht. Elke zaterdag om 13:00 wordt een nieuwe letter gehakt. Ook u kunt uw naam aan een steen verbinden en medeklinker worden. Zie www.delettersvanutrecht.nl”.
  • Het zijn nu 100 weken sinds de opening, deze Letter 749 is daarmee de 100e Letter, die in wekelijks ritme geplaatst wordt sinds de opening (de Letter van de opening zelf – 649 – niet meegeteld)

De startsteen werd geschonken door de Stadswerken Utrecht, gemaakt door Gerrit Peele en gisteren geplaatst bij het begin van de Letters bij Oudegracht 279 door Arie en Denis Koot, die einde mei 2012 ook al de Letters 1 t/m 648 plaatsten.

Startsteen geplaatst 2 mei 2014
Startsteen geplaatst bij Oudegracht 279 op 2 mei 2014

Dank aan de stadswerken Utrecht, de werkgroep directe voorzieningen, Harry de Keijzer, het Monumentenfonds, Henri van Heugten, Gerrit Peele, Hanneke Verheijke, Cor Brons, Arie en Dennis Koot en vooral Jan van der Leeden!


With the making of the E of Letter 749, 3 May 2014 saw the 100th Letter being hewn into the street in the weekly rythm since the opening of the Letters of Utrecht (not counting the opening, Letter 649). To celebrate the event, the city works sponsored and placed a large stone with the text “De Letters of Utrecht” with an arrow pointing at the beginning of the poem. An information board was placed above it on the wall of the building Oudegracht 279 on the corner of Lange Nieuwstraat.