17 januari 2014 verscheen in de Peruaanse krant El Comercio ‘Ciudad escrita‘ (geschrevene stad). Uit het Spaans grof vertaald:
…
Elke stad heeft zijn historie, zijn ritme, zijn kleuren en geuren. daarom, betekent het aankomen in een nieuwe stad dat we onbekende logica tegenkomen die de bewoners delen, zonder dat ze zich hier heel bewust van zijn. als we een nieuwe stad betreden, overdenken we die van onszelf, want dan verschijnen in de vergelijking onze successen en mislukkingen.Een initiatief dat mijn aandacht trok is dat wat zich ontplooit in de stad Utrecht (Nederland), wat bestaat uit invoegen van straatstenen die de straten van de stad bedekken met het doel het schrijven van een gedicht wat de toekomstige generaties kunnen erven.
“Je zult ergens moeten beginnen om het verleden een plaats te geven, het heden doet er steeds minder toe. Hoe verder je bent, hoe beter. Ga maar door nu, laat je sporen na” zeggen de eerste verzen van het gedicht zonder einde.
…
Vandaag de dag, zijn de straten al ingetekend op de kaart van de stad die betrokken worden bij het project, en groeit jaar na jaar het aantal meters wat geschreven gaat worden (letterlijk). er zijn al data ingetekend tot 2300.
…
Auteur is Liuba Kogan. Zij is hoogleraar en dekan van de afdeling sociale en politische wetenschappen aan de Pacifische Universiteit in Lima, Peru.
January 17, 2014 the Peruvian nieuwspaper El Comercio publishes ‘Ciudad escrita‘ (written city) by Liuba Kogan over the Letters of Utrecht (in Spanish)