Letter 410 V

Letter 410 VIk ben geboren en getogen in de stad Utrecht (en heb in verschillende wijken gewoond buiten de binnenstad. Geboren in de wijk Ondiep en ook nog gewoond in Rivierenwijk, Hoograven, Tuinwijk, Kanaleneiland en nu in Tuindorp N.O.)

Toen ik met pensioen ging stond de periode Juni/Juli tot enkele jaren in 2000 in het teken van wandelingen in de binnenstad. In die periode zette ik 8 routes uit, uitsluitend in de binnenstad. Ik heb hiermede 91 wandelingen kunnen maken met grotendeels groepen en groepjes van circa 6 tot ca. 15 personen.
Ik vertelde niet alleen, maar als het zo uitkwam zong ik passende liedjes (bijvoorbeeld in Wijk C) en declameerde gedichten bij het stadhuis bij de Oude Gracht, over de stadskraan die tijdens een te zware vracht instortte (en nooit meer is herbouwd).
Ik heb hiervoor nooit geld gevraagd. Ik vond het heerlijk te vertellen aan mensen die hiervoor interesse hadden.

Tekst op de steen: Vermeulen1-5-30

Bijgedragen door: Familie Vermeulen

Opgedragen aan: Joop Vermeulen

De eerste 648 letters werden in het voorjaar van 2012 gehakt en geplaatst.

Zaterdag 12 februari 2022 werd de Letter gegraveerd en teruggeplaatst door Jaap van Drongelen. Namens het bestuur was Michael Münker aanwezig.