Letter 146 T

Letter 146 T


Lieve Tom,
In Utrecht ben je geboren en heb je je eerste stappen gezet. De stad met haar rijke geschiedenis zit in je hart en je zult voor altijd verbonden blijven aan deze stad waar je altijd weer thuiskomt.

Papa

Tekst op de steen: Voor Tom! Papa

Bijgedragen door: Vincent

Opgedragen aan: Tom Copier

Vandaag 900 jaar geleden en een beetje kreeg Utrecht stadsrechten. Die extra 23 dagen zijn over zo’n lange periode te verwaarlozen. Tot het moment van de stadsrechten 900 jaar geleden werd er al de nodige geschiedenis geschreven en dat werd na ondertekening zeker niet minder.
Utrecht werd een zeer belangrijke stad in de Noordelijke Nederlanden waarvan de sporen gelukkig door de hele stad te vinden zijn. De stad ademt zichtbare geschiedenis maar is daarbij ook een gezellige compacte stad met een goede sfeer en uitstraling. Een stad waar je je echt thuis kunt voelen. Een stad die niet alleen in het hart van het land zit.
Aan het begin van het jaar 2002 werd daar de persoon geboren die vandaag zijn steentje bijdraagt en daarmee voor eeuwig verbonden wordt met de stad waar het goed thuiskomen is en hij zich thuis voelt.
Waar 20 jaar geleden de eerste voorzichtige stapjes werden gezet is het inmiddels stappen geworden met vrienden.
Tijdens de in het Coronajaar 2020 vanuit de stad begonnen wandeltocht naar Santiago de Compostella is door hem het besluit genomen om geschiedenis te gaan studeren.
Met het plaatsen van de steen vandaag in het plaveisel van de aloude gracht heeft zijn naam een plekje gekregen in de rijke geschiedenis van de stad. Wanneer het gedicht het ledig erf zal bereiken stel ik mij als vader een gepensioneerde oudere man voor die gezeten achter een lekkere borrel hopelijk tevreden terugkijkt op zijn eigen geschiedenis en zijn betekenis op de geschiedenis van anderen.
De geschiedenis zal het leren.

De eerste 648 letters werden in het voorjaar van 2012 gehakt en geplaatst.

Zaterdag 25 juni 2022 werd de Letter gegraveerd en teruggeplaatst door Riccardo Hanique. Namens het bestuur was Ruben van Gogh aanwezig.