14 september: met Letter 716 wordt Stichting Leergeld voorgesteld, Ruben van Gogh erbij

Morgen, zaterdag 14 september 2013, zal met het maken van Letter 716 bij Oudegracht 311 tussen 13:00 en 14:00 uur het tweede goede doel van de Letters van Utrecht voorgesteld worden: de stichting Leergeld. Bij dit event zal dichter Ruben van Gogh (Letter 1 t/m 124) een gedicht voordragen en Annie Brouwer, secretaris van de Stichting Letters van Utrecht, een symbolisch cheque overhandigen aan de Stichting Leergeld.

Doel 2013: St. Leergeld

Stichting Leergeld UtrechtEen deel van de opbrengsten van de Letters van Utrecht gaat altijd naar een goed doel rond behoud en bevordering van beschaving, ook om het doel daarmee meer aandacht te geven. In het tweede jaar (juni 2013 t/m mei 2014) is het goede doel de Stichting Leergeld Utrecht. Deze heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. “Stichting Leergeld is het matras onder het vangnet” (Annie Brouwer-Korf) Stichting Leergeld foto

De Stichting Letters van Utrecht richt zich op de lange termijn ‘for the benefit of future people’ en opereert zonder winstoogmerk. Een deel van de opbrengst en alle winst zal worden geschonken aan goede doelen rond behoud en bevordering van beschaving.